Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι χειρουργική, συνεπικουρούμενη πριν ή μετά από άλλες ογκολογικές θεραπείες ( ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, εμβολισμό) για τη βελτιστοποίηση του ογκολογικού αποτελέσματος.

Ο στόχος της χειρουργικής του μαστού είναι η απόλυτη αφαίρεση του ή των όγκων από τον μαστό καθώς και ο πλήρης λεμφαδενικός καθαρισμός. Η έκταση του χειρουργείου εξαρτάται αποκλειστικά από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά τις διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις καθώς και κατά την ταχεία βιοψία που θα διενεργηθεί στη διάρκεια του χειρουργείου για την ύπαρξη τυχόν καρκινικών κυττάρων στον λεμφαδένα φρουρό που αποτελεί και το πρώτο σημείο μετάστασης από τον καρκίνο του μαστού.

Ο Καθηγητής Χειρουργικής Γεώργιος Μασδάνης διενεργεί με μεγάλη εμπειρία μαστεκτομές, δηλαδή χειρουργική αφαίρεση ολόκληρου του μαζικού αδένα με ή χωρίς το δέρμα και τη θηλή και ταυτόχρονη αφαίρεση των λεμφαδένων της μασχάλης.  Όπως τονίζει, ο στόχος είναι η ίαση και μετά η αισθητική αποκατάσταση που βεβαίως έχει τη σημασία της, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτή που θα πρέπει να καθορίζει ένα καλό ογκολογικό αποτέλεσμα.