Συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η ΣΤ΄ Χειρουργική Κλινική με Διευθυντή τον Ομ. Καθηγητή Χειρουργικής κ. Γεώργιο Μπασδάνη τους ιατρους:

  • Δρ Γεώργιος Ίμβριος MD, PhD, Χειρουργός΄Ηπατος- Χοληφόρων-Παγκρέατος, Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων
  • Δρ Παναγιώτης Φωτιάδης MD, Γενικός Χειρουργός
  • Δρ Δημοσθένης Μέκρας MD, PhD, Γενικός Χειρουργός
  • Δρ Πέτρος Κουριδάκης MD, PhD, Γενικός Χειρουργός
  • Δρ Νικόλαος Τασιάνας MD, Αναισθησιολόγος
  • Δρ Ανδρέας Μιχόπουλος, MD, Αναισθησιολόγος

Η ΣΤ΄ Χειρουργική Κλινική, στελεχωμένη από έμπειρους Ιατρούς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα χειρουργικών παθήσεων με τις πλέον καινοτόμες μεθόδους. Με τη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού του νοσοκομείου μας και σε αρμονική συνεργασία με όλα τα τμήματα αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο το πολύ υψηλό επιστημονικό επίπεδο του Ι.Δ.Θ.

Η κλινική ομάδα, με μακρά συνεργασία τόσο στον Πανεπιστημιακό χώρο όσο και στο ΙΔΚ, έχει να επιδείξει αποτελέσματα εφάμιλλα των διεθνών  σε ευρύ φάσμα παθήσεων γενικής χειρουργικής, ανοιχτής ή λαπαροσκοπικής, με εστίαση στην χειρουργική καλοήθων και κακοήθων νόσων του πεπτικού σωλήνα.

Επίσης αποδεδειγμένη εμπειρία στην χειρουργική του ήπατος, των χοληφόρων και του παγκρέατος όπως και η εξειδικευμένη δυνατότητα αντιμετώπισης χειρουργικών παθήσεων του ήπατος σε παιδιά σε συνεργασία με παιδοχειρουργική ομάδα. Επίσης δύναται να αντιμετωπίσει χειρουργικές παθήσεις σε ασθενείς με μεταμόσχευση νεφρού ή ήπατος καθώς και σε ασθενείς με νεφρική ή ηπατική δυσλειτουργία.

Η επιστημονική κατάρτιση, η συνεχής ενημέρωση και η εφαρμογή των νέων εξελίξεων στην χειρουργική από μέρους των ιατρών που συγκροτούν την παραπάνω ομάδα, θα συμβάλλουν περαιτέρω στην ήδη ποιοτική παροχή ιατρικών υπηρεσιών απο το ΙΔΚ.