Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1o Σεμινάριο Λαπαροσκοπικής – Θωρακοσκοπικής και Ανοιχτής Χειρουργικής Κοιλίας – Θώρακος, Σπονδυλικής Στήλης – Ισχίων και Πλαστικής Χειρουργικής, με Πρακτική Ασκηση  σε  νωπά πτωματικά παρασκευάσματα, με πρόεδρο τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Γεώργιο Μπασδάνη.

Το σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν 50 εκπαιδευόμενοι και 50 εκπαιδευτές έγινε στο Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης υπό την Αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη Ιατρική Σχολή ΑΠΘ στις 18-20 Ιανουαρίου 2013.

Στο Σεμινάριο αυτό οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν  επεμβάσεις όπως: Λαπαροσκοπική και Ανοικτή Χειρουργική Κοιλίας, Θωρακοσκοπική και Ανοικτή Χειρουργική Θώρακα, Μοντέρνες τεχνικές στην Σπονδυλική Στήλη και στο  Ισχίο και Χειρουργική Κρημνών κοιλίας και Θώρακα.

Το Σεμινάριο οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Παχέος Εντερου και Πρωκτού και συνδιοργανώθηκε από την Α’ Προπιαδευτική Χειρουργική Κλινική, την Κλινική Καρδιάς, Θώρακος και Μεγάλων Αγγείων, την Γ’ Ορθοπαιδική Κλνική, την Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, και το Εργαστήριο Περιγραφικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

«Το σεμινάριο διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Ανατομεία του εξωτερικού» δήλωσε ο πρόεδρος του σεμιναρίου  ο Καθηγητής κ. Γ. Μπασδάνης.

  • Στη φωτογραφία, στο μέσον ο Πρόεδρος της Σχολής Καθηγητής κ. Ταρλατζής Β., ο Καθηγητής κ. Μπασδάνης Γ., και ο Αν. Καθηγητής κ. Νάτσης Κ.

Εικόνες από την εκπαίδευση στο Σεμινάριο.